INVESTITOR
Z. Sertić

OBJEKT
Tradicijska drvena kuća

LOKACIJA
okolica Jastrebarskog

GODINA IZGRADNJE
1914.

RADOVI
Izolacija cijelog potkrovlja sa celuloznima pahuljicama, izolacija drvenih zidova sa unutarnje strane celuloznim pahuljicama, uz prethodno oblaganje zidova kišnom folijom OMEGA 180 i ekonatur folijom.

 

Za dodatne informacije nas kontaktirajte!

O PROJEKTU

Zidovi sačuvani od kondenzacije vlage, izolirani izolacijom debljinie 12 cm, te krovište u debljini 20 cm.

Zidovi su sačuvani od kondenzacije vlage te je u kući sačuvana prirodna klima kakvu ima drvena kuća što nije bilo moguće postići ugradnjom standarnih izolacijskih materijala prisutnih na tržištu (stiropor i sl.). U kući je očuvana zdrava klima uz istovremene postignute visoke uštede na grijanju te ugodne temperature ljeti. Tako je tavan adekvatno izoliran te ga je od sada moguće koristiti za stanovanje.

Nadalje, celuloza je idealno popunila šupljine na drvenim planjkama i zatvorila sve rupe i neravnine.

Eko natur folija koja ima ulogu parne brane nam je omogučila da izoliramo kuću iznutra bez korištenja plastične i aluminijske folije koja spriječava disanje drvenih stijenki, dok smo izvana sačuvali tradicijski izgled drvene kuće sagrađene od hrastovih planjki.

"Tim Zelene gradnje su aspolutno stručni mladi ljudi, kompetentni za posao koji rade, koji su uvijek od pomoći, odgovaraju na sva pitanja, drže se dogovora, ljubazni su i ulijevaju povjerenje… Takvu profesionalnost sam rijetko vidjela prilikom gradnje kuće. Vidi se da zaista vole svoj posao i stalo im je da sve ispadne kako treba! Svaka pohvala od nas i nastavite tako dalje!" – Z. Sertić