INVESTITOR
Biseri Jadrana

OBJEKT
Aparthotel

LOKACIJA
Korčula

GODINA IZGRADNJE
cca. 1916.

RADOVI
sanacija cjelokupnog objekta

MATERIJALI KORIŠTENI PRILIKOM SANACIJE
termoizolacija od konoplje, krovne izolacijske ploče od drvenih vlakana, fasadne ploče od drvenih vlakana, izolacijski peleti od celuloze za zvučnu izolaciju poda, pregradni zidovi od slame…

WEB
www.biseri-jadrana.si

Za dodatne informacije nas kontaktirajte!

O PROJEKTU

Ovaj je aparthotel ideja vlasnice koja je dugo sanjala san o objektu koji će zaokružiti sva načela prirodnog i zdravog odmora za svakog gosta. Više od 100 godina stara kamena kuća s ljubavlju je obnovljena na starinski način: korišteni su prirodni građevinski materijali pri čemu se vodila briga o očuvanju autohtononog i „starinskog“ ugođaja ambijenta: sačuvane su stare drvene grede, drveni seljački podovi su izolirani sa ekološkim izolacijskim peletima kako bi se postigla zvučna izolacija izmedju katova, za žbukanje zidova korištena je vapnena žbuka. Osnovna je ideja bila spojiti tradicionalnu gradnju sa najnovijim saznanjima u korištenju istih. Sama ponuda aparthotela zaokružena je na više načina – uz prirodnu i zdravu gradnju koja gostima nudi zdravu mikroklimu prostora nudi se i prirodna domaća hrana. Sav otpad se kompostira i reciklira.

Kuća i ideja je oduševila i nas i moramo je podijeliti s Vama:
U kući je otvoren aparthotel sa oko 1.000 m2 vrtova i terasa. Jedna je i lounge terasa na 10 m visine, u više od 100 godina starom drvetu, s prekrasnim pogledom na more i marinu. Gostima se nudi ambijentalni doživljaj komfornog apartmana sa shabby chick opremom i uobičajenom hotelskom uslugom poput svakodnevnog čišćenja. Tu je i ekološki doručak na zajedničkoj ljetnoj kuhinji s ponudom domaće hrane iz okolice (kozji sir, domaće rajčice, bosiljak, maslinovo ulje, domaća jaja, masline, domaći med i džem, domaći maslac, biljni čajevi, zeleni smoothiji), lounge bar sa puno baldahina, masažni baldahin. Ugođaj zaokružuje puno mediteranskog raslinja oko kuće. Kuća ima vlastiti kompost, a kao glavni izvor vode koristi se kišnica (tretiranje filterima i ekološkim načinom čišćenja i dezinfekcije), te se koriste obnovljivi izvori energije (solarni kolektori za grijanje vode, toplinska pumpa za klimatizaciju, a u planu je i proizvodnja struje iz fotonaponskih panela). Ovaj je objekt predstavnik zelenog održivog turizma, gdje je gost maksimalno integriran u život lokalnog čovjeka. Kuća nema ni jedan komad plastičnog namještaja ni plastičnih elementa, nego je svaki materijal razgradiv na prirodan način.