ISOCELL Termoizolacija od celuloznih pahuljica

ISOCELL termoizolacija proizvedena je iz recikliranog novinskog papira, uz dodatak mineralnih soli. Otporna je na vlagu i plijesan, osigurava optimalnu zvučnu izolaciju, te je izvrsna toplinska zaštita. Upotrebljava se za ispunjavanje međuprostora u zidovima (između panela, ploča, u potkrovlju, pri fasadnim izolacijama). Jednostavna ugradnja upuhivanjem osigurava 100% iskorištenost materijala. Isporučuje se u rasutom stanju, te se upuhuje pomoću posebnog stroja za upuhivanje.

 

Tehnički list

Brošura

Izjava o svojstvima

 

Cijene na upit.

Trebate pomoć ili dodatne informacije? Kontaktirajte nas!

Primjena:  ispunjavanje međuprostora u zidovima (između panela, ploča, u potkrovlju, pri fasadnim izolacijama)

Prednosti:

  • dug fazni pomak topline
  • odlična toplinska i zvučna zaštita
  • nema opasnosti od insekata i nametnika
  • otporna na plijesan
  • tijesno prianja svakoj konstrukciji
  • uravnotežuje mikro klimu prostora
  • izuzetno teško zapaljiva zbog prisutnosti borove soli
  • nema slijeganja i nakon ugradnje ima oblik kompaktne ploče

 

Proizvođač:  

 

ZA KROV, ZIDOVE I PODOVE
Celulozne pahuljice se koriste za izolaciju različitih dijelova kuće: u krovovima, zidovima, suhomontažnim podovima, pregradnim zidovima, drvenim stijenama, kao dodatna izolacija na unutarnjoj strani zidova od drveta. Koristi se u novogradnjama, prilikom dogradnje, unutrašnjih i vanjskih adaptacija, te svugdje gdje trebate uštedu i toplinsku izolaciju.

SPREČAVA GUBITAK TOPLINSKE ENERGIJE
Toplinska provodljivost λ 0,037 W/mK smanjuje toplinske gubitke, a za razliku od drugih toplinskih izolacija, pruža mnogo više. Celulozna toplinska izolacija ima specifičnu toplinu od 2110 J/kgK i težinu od 28 do 65 kg/m³, čime osigurava izuzetno dug fazni pomak prolaska topline, što osigurava bolju toplinsku stabilnost objekta te štedi toplinsku energiju.

POBOLJŠANJE MIKRO-KLIME PROSTORA
Izolacija od celuloznih pahuljica posjeduje sposobnost preuzeti i podnijeti vodenu paru koja se ne kondezira, već se raspoređuje po cijeloj površini/debljini izolacije. Takvu sposobnost imaju samo organski prirodni materijali.

BOLJA PROTUPOŽARNA I ZVUČNA ZAŠTITA
Zbog dodatka borove soli, te tjesnosti materijala, tijekom požara ne dolazi do prodora svježeg zraka (kisika) kao kod negorivih izolacija u pločama. Borova sol ujedno izlučuje kristalnu tvar čime sprečava širenje požara te ujedno štiti nosivu drvenu konstrukciju.

PRIMA ČAK DO 40% VLASTITE TEŽINE VODENE PARE
Celulozna izolacija propušta vodenu paru što znači da para kroz materijal prolazi gotovo bez otpora. Vlaga se u izolaciji izvanredno brzo suši, te sprečava pojavu plijesni. U usporedbi s drugim izolacijama može primiti do 40% vlastite težine pare, te se težina raspoređuje po cijeloj površini i debljini materijala. Unatoč tome celulozna izolacija ne mijenja izolacijske sposobnosti ili oblik.

SPREČAVA PROPADANJE DRVENE KONSTRUKCIJE
Isocell izolacija na sebe privlači vlagu, čime štiti drvenu konstrukciju.  Struktura celulozne izolacije prihvaća više od 40% vlage, a na dodir ostaje suha. Ugradnjom izolacije od celuloznih pahuljica, voda se raspoređuje po debljini i površini izolacije i drveta. S obzirom da celulozna izolacija prihvaća više vlage od drveta, štiti drvo od prekomjernog ovlaživanja. Time celulozne pahuljice uravnotežuju vlažnost prostora, te u kombinaciji s paropropusnom folijom postižu optimalnu vlažnost zraka u prostoru.

NE GORI, NEMA PLIJESNI, SPREČAVA ULAZ INSEKTIMA, MIŠEVIMA I SL.
Izolacija od celuloznih pahuljica je obogaćena borovom soli, koja je prirodni impregnator od nametnika, štiti od požara te sprečava stvaranje plijesni. U dodiru sa vatrom, borova sol se kristalizira, čime stvara sloj drvenog ugljena koji sprečava dovod kisika potrebnog za gorenje. S obzirom da bez poteškoća prima vlagu, životinjama poput miševa isušuje tjelesnu vlagu, te ih dehidrira. Time se sprečava naseljavanje štetočina u izolaciji.

LJETI SPREČAVA PREGRIJAVANJE
Celuloza je sastav drveta, te kad drvo gori bez straha ga možemo držati u ruci 20 cm od strane plamena ili žeravice, bez obzira na temperaturu veću od 300 stupnjeva. To dokazuje da kroz drvo i prirodne materijale toplina prolazi sporije nego kroz kamen (kamene i staklene vune – čija je osnovna sirovina kamen). Krov izoliran sa 25 cm celulozne izolacije doseže 10 h faznog pomaka prolaska topline. Preporuča se barem 12 sati, što postižemo sa debljinom od 30 cm izolacije ili korištenje termoizolacijskih ploča. Dulji fazni pomak topline grijanja – manja potrošnja energije – veća ušteda!

 

Gustoća:

Rasuto stanje: 28-40 kg/m³
Upuhana u krov/zid: 38-65 kg/m³

Koeficijent toplinske provodljivosti λ:

λ 0,037 W/mK

Značajan toplinski kapacitet:

2110 (J/kg K)

Klasa negorivosti prema EN 13501-1:

≥ 100 mm/B - s2, d0

Klasa negorivosti prema DIN 4102:

B2

Deklaracija:

90% mljeveni novinski papir, 10% mineralnih aditiva (vatrozaštita)

Otpor difuziji vodene pare μ:

3

Apsorpcija vode:

< 14,1 kg/m3

Dopuštenje: ETA-06/0076

ETA (EN)

ETA (DE)

Izolacija se ugrađuje pomoću posebnog uređaja, sistemom upuhivanja. Na početku se određuje debljina i gustoća željene izolacije, čime se postiže jednakomjerno raspoređivanje materijala po cijeloj površini zida, krova ili poda. Izolacija prianja uz površinu, te postaje kompaktna ploča. Izolacija se upuhuje između sekundarne oplate i paropropusne folije. Time se postiže povoljna mikroklima prostora, te štedi toplinska energija ( u usporedbi sa mineralnom vunom, Isocell štedi 26,4% više toplinske energije).