Zvučna izolacija od ovčje vune protiv udarnog zvuka

Zvučna izolacija od ovčje vune bez biocida koristi se ispod završne obloge poda zbog izvrsne izolacije udarnog zvuka i vibracija (ispod laminata, linoleuma, parketa, drvenih podova), gustoće 100 kg/m³. Smanjuje udarni zvuk hoda za 50%, a funkcionira i u kombinaciji s podnim grijanjem. Izrađuje se od 100% održive, prirodne ovčje vune bez dodatnih ljepila ili aditiva. Izrađuje se u obliku rola, a izolacija je s jedne strane obložena kartonskim papirom.

 

Tehnički list

Brošura

 

Napomena:
Boje izolacije mogu odstupati od boja prikazanih na slikama proizvoda. Do odstupanja boja dolazi zbog uporabe različitih omjera drugačijih boja ovčje vune, no neovisno o tome, izolacija sadrži jednaka izolacijska i fizička svojstva.

Cijene na upit.

Trebate pomoć ili dodatne informacije? Kontaktirajte nas!

Primjena: ispod završne obloge poda zbog izvrsne izolacije udarnog zvuka i vibracija (ispod laminata, linoleuma, parketa, drvenih podova)

Prednosti:

 • vlakna ovčje vune su potpuno prirodna
 • sadrži keratin koji pročišćuje zrak uklanjajući štetne tvari (npr. formaldehide)
 • odličan regulator vlage - apsorbira vlagu do trećine vlastite težine (33%) bez gubitka izolacijskih svojstava, ne postaje vlažna prilikom apsorpcije
 • ne uzrokuje iritacije kože ili sluznice - što je poznato kod rada sa mineralnom i staklenom vunom (jednostavna ugradnja)
 • higroskopna (cirkulira vlagu ovisno o vlažnosti prostora)
 • sadrži hidrofobna proteinska vlakna - zahvaljujući tim vlaknima ne dolazi do stvaranja plijesni
 • goriva je na temperaturama tek od 560°C do 600°C za razliku od drva koje je zapaljivo na 270°C
 • elastična je, gusta i održiva
 • ne sadrži hranjive tvari koje bi privukle nametnike
 • 100% je integrirana u prirodni ciklus, proizvedena šišanjem alpskih ovaca iz Austrije, Njemačke i Švicarske
 • izolacija ima Europsko Tehničko Dopuštenje (ETA) te Natureplus® certifikat
 • Ionic Protect® inovativna zaštita

 

Proizvođač:  

 

TVRTKA LEHNER WOLLE
Tvrtka Lehner Wolle obiteljska je tvrtka osnovana 1969. godine u Waizenkierchenu, Austriji. Preradom vune bave se već više od 50 godina, a kroz brojne generacije razvili su vrijednosti poput održivosti, kvalitete i zdravlja koje proizlaze iz jednog i istog temeljnog stava.

Riječi obitelji Lehner:
“Smatramo svojom dužnošću jačati ekološku svijest ljudi i pokazati da svi snosimo odgovornost za prirodu, ljudsko zdravlje i svjesno korištenje održivih sirovina. Tajna se krije u kreativnom razvoju ovčje vune i načinima na koje se ona može koristiti. Proizvodimo inovativne, visokokvalitetne proizvode koji ispunjavaju važnu funkciju, održivi su i štite našu okolinu."

Gustoća:

cca 100 kg / m³

Indeks smanjenja zvuka:

21 dB

Otpor difuziji vodene pare μ:

1

SD-vrijednost:

3,22 m

Toplinski kapacitet c:

1760 (J / kg K)

Klasa negorivosti prema EN 13501-1:

Euro klasa C

Deklaracija:

100% prirodna vlakna od ovčje vune, s jedne strane obložena kartonskim papirom

Proizvodna metoda:

suhi postupak

Debljina: 3,5 mm

Širina: 250 - 1.000 mm

Duljina: 25 m

       

Ionic Protect® inovativni je zaštitni sustav bez biocida, patentiran od strane ISOLENE (Lehner Wolle). Plazma-ionskim tretmanom površina vlakana vune mijenja se bez uporabe pesticida kako bi se vuna trajno zaštitila od štetnih negativnih utjecaja. Testiran je prema EAD i CUAD standardima.

Dopuštenje: ETA-07/0214

Termoizolacija od ovčje vune ugrađuje se jednostavno, od dna prema vrhu te se učvršćuje klamericom.

 

Ugradnja OPTIMAL termoizolacije

Ugradnja PREMIUM termoizolacije

Ugradnja BLOCK termoizolacije

Ugradnja KLEMMFILC termoizolacije

 

RUKOVANJE
Termoizolacija od ovčje vune može se ručno prilagoditi na željenu veličinu, bez uporabe alata. Ne uzrokuje iritaciju kože te se njome može rukovati bez uporabe rukavica, maski ili druge zaštitne odjeće/opreme.

PROIZVODNJA
Prije prerade, ovčja se vuna ispire sapunom i sodom čime se uklanjaju lanolin, organske nečistoće te neugodan miris. Nakon ispiranja ostaje mala količina lanolina kojim se održava elastičnost vune. Nakon sušenja, slijedi proces daljnje prerade i tkanja, te zaštite vune Ionic Protect® sustavom.